Alex Äsk-2.jpg

Om oss

 
 

Sagt om ost

En måltid utan ost är som en skönhet med blott ett öga.

Jean-Anthélme Brillat-Savarin

The secret ingredient is always cheese.
Unknown

I 99 fall av 100 väljer jag alltid ost om valet
står mellan det och dessert.
Ulf Wagner

Age is nothing but a number, unless you are a cheese.
Unknown

 

Med ost i blodet sedan 1888

Jag kommer från en släkt som arbetat med ost i snart 130 år. Vår familjs butik Hugo Ericson Ost har funnits i fem generationer och min morfars morfar var den som först fick tinga sin plats innan Saluhallen i Göteborg stod färdigbyggd.

Medan kusin Jenny driver butiken i Saluhallen erbjuder Love Food & Wine ost- och vinprovningar, kurser och event. Vi kommer ut till kund med alla ostar, viner, bröd, kex, marmelader, fruktfat och professionella vinprovarglas. Ost- och vinprovningarna är en uppskattad aktivitet vare sig det handlar om en företagskickoff, invigning, födelsedag eller något annat tillfälle att fira.

Alexandra Ruanes akademiska bakgrund består av en kandidatexamen i franska, ekonomi och juridik. Förutom mat och vin, har språk och att skriva alltid varit stora intressen. Alexandras C-uppsats på Göteborgs Universitet tog läsaren med på en resa bland Frankrikes 26 regioner med en ost och ett vinval från varje region. Denna uppsats växte till slut till en bok och Ost & Vin – det perfekta äktenskapet kom ut i september 2011 (Votum & Gullers Förlag). Uppföljaren Alex Ostresa har planerad utgivning 2018. Däremellan kom också Café Halland som guidar till Hallands 40 bästa caféer (Isaberg Förlag, 2017).

 

 

Utgivna matböcker

Ost & Vin - det perfekta äktenskapet
Votum & Gullers Förlag, 2011

Café Halland
Isaberg Förlag, 2017

Alex Ostresa
Isaberg Förlag, planerad 2018