CV

 

Alexandra Ruane

Många strängar på sin lyra kan man verkligen säga att Alexandra Ruane har. Utbildningar och kurser inom språk, copy, projektledning, ekonomi och turism bildar en bred kunskapsgrund att stå på. Lägg till dem ett framgångsrik yrkesliv inom vinernas och ostarnas härliga värld samt ett specialintresse av att skriva, så förstår man att denna kvinna sällan sitter sysslolös. Alexandra har hunnit producera två matrelaterade böcker och en tredje är planerad att ges ut 2018.

 
 
alexhållerbrillat.jpg

Hugo ericson ost

Hugo Ericson Ost i Saluhallen, Göteborg, har funnits i vår familj i fem generationer. 2000-2007 arbetade jag extra i butiken jämte mina universitetsstudier. 2007 tog jag både examen och över stafettpinnen som butikschef och ägare av Hugo Ericson Ost tillsammans med min kusin Jenny. 2012 sålde jag min del till Jenny och är sedan dess heltidssysselsatt inom min egna firma Love Food & Wine. Att arbeta med ost är det roligaste jag vet. Det finns så många olika ostar i världen att smaka och upptäcka och har man dessutom privilegiet att få testa premiumviner till, ja då är man en lyckans ost om du frågar mig. 


att skriva & administrera

De senaste åren har jag också arbetat med ekonomi och sälj inom olika branscher. Till exempel inom reklam och marknadsföring på Mindboom Creative Oasis samt på friskvårdsklubben Actimera AB. Men att skriva böcker slår både ekonomi- och säljarbete. 2011 kom Ost & Vin - det perfekta äktenskapet, en odyssé bland världens ostar, och 2017 kom den mysiga caféguiden till Hallands bästa caféer, Café Halland kort och gott. En uppföljare till Ost & Vin, under arbetsnamnet Alex Ostresa, planeras komma ut 2018.

Ost & Vin Alex 4.png

Gbguni logga.jpg

Utbildningar & Kurser

Efter samhällsvetenskapligt program med humanistisk inriktning på Aranäsgymnasiet bar det av till England och Frankrike för studier och praktik inom IBS internationella chefssekreterarutbildning. Den 1-åriga utbildningen ledde till jobb på Advokatfirman Vinge som advokatsekreterare i processgruppen. Därefter bildade mina universitetsstudier i franska, juridik, grekiska och företagsekonomi en kandidatexamen som jag tog 2007. Jag trivs med att ständigt vidareutvecklas och har gått kurser i bland annat Tvistemålsprocess, Projektledning, Copywriting och blev 2014 certifierad turistguide i svenska, engelska och franska i Göteborgs stad. Det är berikande att hålla vinprovningar ena helgen och nästa guida en busslast med franska turister genom Göteborg.